i am free to Post to share and to do everything which not break the rules of law -advocates & solicitors-

20120621

Doorgift Buatan Sendiri

haish..dah berbulan pon kawen, today baru nak story pasal doorgift buatan sendiri..x perasaan langsung yang saya belum berlagak dengan hebat nye untuk mencanang bahawa saya buat sendiri "ribbon keychain " sebagai doorgift..hahaha

actually projek doorgift ni, hanim dah start buat sejak lepas spm lagi..gila ngko! gatal sungguh nak kawen..percaya ramai yang tahu mcam mane nak buat benda lah ni..sebelum majlis kawen, hanim berjaya buat dalam 4++. hanya guset yang datang awal jer dapat benda ni kot..yang datang leawat memng x dapat sebab tetamu yang datang very the unexpected..ingat x ramai yang datang..tq tq kepada tetamu..

kos untuk buat benda ni sangat murah..selpas dikira-kira balik, satu keychain tu hnya 30sen jer..skali dengan packaging..tp sayang, saya terlupa nak snap gambar yang telah siap di pakaging siap dengan sticker buatan pengantin sendiri..alahai rugi sangat :(

ribbon ni hanim potong dalam 1 meter each


perhatikan betol2..ade dua design yang hanim buat :)

so, kepada hadik-hadik yang habes SPM tu then mak pak x bg keje part time, bleh lah buat keychain sendiri..pakai ribbon jer kot..satu gulung ribbon baru 70sen..tu pun dah bleh dapat 5,6 biji..

that's all..saye hanya berkongsi :)

Glitter text generator

9 comments:

SYOLIHAH ISAHAK said...

B'minat nk cari door gift dtg sini www.facebook.com/SYOLIHAH

SYOLIHAH ISAHAK said...

B'minat nk cari door gift dtg sini www.facebook.com/SYOLIHAH

Fieza79 said...

kalo tgn yg berseni mmg menjadi..cntik!

nana kamarul said...

zaman sekolah dulu rajin la buat benda ni. Sekarang dah takde mase dah. Rajin betul buat doorgift sendiri :)

haNem said...

@nana kamarul
bosan lepas tunggu spm..so, buat lah..hihi

haNem said...

@Fieza79
senang jer buat nyer..x der lah berseni mane tgn ni..hihi

SeoKyu said...

macam mana cara buat eh?

SeoKyu said...

mcm mne cara buat eh??

nur syaza said...

tolong ajar

:)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers