i am free to Post to share and to do everything which not break the rules of law -advocates & solicitors-

20160229

BUANG DAKI

Assalamualaikum. 

Hari ni baru sempat nak update. Nak share kekdah buang daki pada kaki seorang engineer iaitu laki aku la. 

Bahan -bahan :
1. Listerine
2. Cuka 
3. Air suam

Dalam kekdah ini, aku hnya guna pencuci mulut yang murah je. Listerine mahal kot. Haha

Guna yang ini je. 

Campuran tu secawan pembilas mulut,setengah  cawan cuka dan air suam.

Ini campuran dia. Warna biru light light gitu. 

Ini kaki beliau bila rendam. Rendam setengah jam. Lepas tu kaki jadi putih. Lupa plak nak snap hasilnya. Hahaha

So, kalau nak tgk hasil, please cuba sendiri ya. 

Selamat mencuba. 

Thanks for reading

20160222

HONEY WRAP

Assalamualaikum...

Begitu gigih mencari rezeki. Penat aih mengadap kerja. Mengeluh dan melayan peel manusia yang pelbagai. 

Okey, merujuk kepada tajuk. Semalam buat honey wrap utk una. Ajaib. Sepanjang malam dia tido lena. Tiada kedengaran bunyi batuk berkahak. Bangun pagi selsema bertukar warna putih kembali. 

Ini bahan-bahan nya..

Madu, tepung, plaster dan kain kasa

Campur madu dan gandum gaul sampai tak melekat pada tangan..



Dah sedia untuk disapu. Boleh buh atas kain kasa dulu dan tampal or buh kat dada terus and tutup dengan kain kasa. Plasterkan elok elok. Biar 2-3 jam untuk kanak-kanak.


Tampalan biar atas sikit dr jantung dan hati tau. Kedudukan hati rujuk gambar kat bawah. 

Okey dah boleh pg kacau adunan dan tampal sekarang ya. Have a try mommies. 

Thanks for reading

:)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers